113

Fotonin Nd:YAG laser je medicinski laser, ki se uporablja pri postopkih pomlajevanja kože. Ta vrsta laserja deluje na principu selektivne fototermolize, kar pomeni, da laserska energija prodre v globlje plasti kože, ne da bi poškodovala zgornjo plast. To omogoča ciljno zdravljenje različnih kožnih težav.

Pri pomlajevanju s Fotoninim Nd:YAG laserjem se uporablja za naslednje namene:

  1. Zmanjšanje gubic in finih linij: Laser deluje na spodbujanje proizvodnje kolagena v koži, kar vodi k zmanjšanju videza gubic in finih linij. Sčasoma koža postane bolj napeta, gladka in mlajša.
  2. Zmanjšanje pigmentnih nepravilnosti: Laser lahko tarčno zdravi pigmentne madeže, kot so starostne pege, sončne pege in druge hiperpigmentacije. Energija laserja razgrajuje presežek melanina v koži, kar vodi do bolj enakomerne in svetlejše polti.
  3. Zdravljenje rozacee: Fotonin Nd:YAG laser se lahko uporablja tudi za zmanjšanje simptomov rozacee, kot so rdečina, razširjene krvne žilice in vnetje. Laser deluje tako, da cilja in zmanjšuje žilno mrežo v koži ter zmanjšuje vnetje.
  4. Zategovanje kože: Laser stimulira proizvodnjo kolagena in elastina v koži, kar pripomore k zategovanju in dvigovanju kože. To lahko pomaga izboljšati tonus in elastičnost kože ter zmanjša videz ohlapnosti.
  5. Zdravljenje aken: Fotonin laser lahko pomaga pri zdravljenju aken tako, da ciljno uničuje bakterije, ki povzročajo akne, ter zmanjšuje vnetje. Poleg tega pomaga tudi pri zmanjšanju sledi po aknah, kot so brazgotine in pigmentne nepravilnosti.

Rezultati pomlajevanja s Fotoninim Nd:YAG laserjem so odvisni od posameznika, stanja kože in števila ter rednosti postopkov. Za dosego najboljših rezultatov je običajno potrebnih več sej v intervalih nekaj tednov. Pred začetkom postopka se posvetujete z dermatologinjo, ki vam bo lahko podala natančnejše informacije in priporočila ter prilagojen načrt zdravljenja glede na vaše potrebe.