41

Znaki vpliva UV sevanja sončnih žarkov, oneznaženega zraka in staranja se najprej pokažejo na obrazu. S časom se volumen podkožnih maščobnih blazinic, ki dajejo obrazu polnost in mladostni videz, zmanjšuje, maščobne blazinice pa se tudi prerazporejajo tako, da našemu obrazu dajejo postaran in utrujen videz.

S postopkom pomlajevanja obraza z lastno maščobo povrnemo obrazu mladostno polnost in sijaj, zaradi rastnih faktorjev, ki so v maščobi, pa spodbudimo tudi naravno regeneracijo kože.

Lokacija
Ptuj
Zdravnik
mag. Miran Križančič, dr.med.
Trajanje posega
1ura
Nazaj na delo
1-7 dni
Anestezija
Lokalna
Cena
1.500 €
Značilnosti posega

Cilj pomlajevanja obraza z lastno maščobo je povrniti obrazu izgubljeni volumen, obnoviti mladostno napetost kože in pospešiti naravno regeneracijo z vnosom lastnih rastnih faktorjev.

Najprej odvzamemo maščobo na delih telesa, kjer je bolj izražena (navadno na trebuhu ali stegnih), maščobo prečistimo, nato homogeniziramo oz. večje delčke maščobe razbijemo na manjše, tako da se lahko enakomerno porazporedijo v podkožju.

Sledi enakomerno vbrizgavanje maščobe v podkožje obraza skozi minimalne luknjice v koži.

Poseg je ambulantni in lahko greste takoj po njem domov.
 

Pred posegom

Ob prvem obisku se bomo z vami pogovorili o vaših pričakovanjih in vam predstavili podrobnosti samega posega. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in poskrbeli, da se lahko boste mirno in sproščeno odločili za poseg.

Pred posegom napravimo analizo obraza in identifiriramo področja, kjer se je maščoba v podkožju obraza zaradi procesa staranja prerazporedila oz. izginila.

Skupaj izberemo področje na telesu, kjer imate podkožne maščobe nekoliko več, saj z odstranitvijo odvečne maščobe na teh mestih hkrati tudi oblikujemo lepšo, bolj skladno postavo!
 

Okrevanje

Po operaciji posebno okrevanje ni predvideno, pričakovane so zmerne otekline in občasno manjše modrice. Volumen, ki ga vbrizgamo pod kožo je nekoliko večji, kot bo končni, saj se bo nekaj maščobe resorbiralo.

Priporočamo kak dan ali dva lokalnega hlajenja operiranih področij, bolečine pa so običajno neznatne in ne zahtevajo analgetične terapije.