Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

Čakalne dobe za artroskopije kolena ali gležnja znašajo 14 dni

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 
usesa Prej usesa Potem

Korekcija štrlečih ušes - štrleča ušesa ali otapostaza

Štrleča ušesa so pogost pojav in ga običajno opazimo že pri otrocih. Gre za razvojno nepravilnost, ko se določeni deli ušesa ustrezno ne razvijejo, ali pa se preveč povečajo. Štrlečost se ne popravi sama, in v kolikor je moteča, je za korekcijo nujen operativni poseg.

Pogosto so otroci s štrlečimi ušesi žrtve posmeha sovrstnikov in lahko to negativno vpliva na njihov psihosocialni razvoj, tako da je štrlečost zelo smiselno koregirati še pred vstopom v šolo. V obdobju do šestega leta se namreč ušesa že toliko razvijejo, da se lahko naredi korekcija.

Na žalost posega ne glede na starost in možne posledice na psihosocialni razvoj Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ne krije, zato je poseg samoplačniški.

 

lokacija

Lokacija
Ptuj

lokacija

Zdravnik
mag. Miran Križančič, dr.med.

lokacija

Trajanje posega
1 ura do 1,5 ure

lokacija

Nazaj na delo
Takoj oz. do 1 tedna

lokacija

Anestezija
Lokalna

lokacija

Cena
1.200 €

Rezerviraj termin

 

 

Značilnosti posega

Glede na želje (pri otrocih pa glede na sposobnost sodelovanja pri operaciji) je lahko poseg v lokalni anesteziji, pri manjših otrocih pa v splošni. Poseg v lokalni anesteziji izvedemo tako, da najprej uho  popolnoma omrtvimo z injiciranjem lokalnega anestetika, nato napravimo rez v brazdi za ušesom (kjer je kasneje praktično neviden), pridvignemo kožo za ušesom ter nato s posebno kirurško tehniko spremenimo obliko hrustanca. Če je osrednji del ušesa (ki ji pravimo ušesna školjka ali konha) povečan, je potrebno ta del zmanjšati. Po končanem preoblikovanju hrustanca z resorbilnimi šivi zašijemo podkožje in kožo.

Pred posegom

Ob prvem obisku se bomo z vami pogovorili o vaših pričakovanjih in vam predstavili podrobnosti samega posega. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in poskrbeli, da se lahko boste mirno in sproščeno odločili za poseg.

Okrevanje

Po posegu je potrebno preko ušes nositi povezo, ki jo odstranimo po enem tednu, šivov pa ni potrebno odstranjevati. Bolečine so po posegu le blage ali zmerne in jih brez težav ublažimo s protibolečinskimi tabletami. V kolikor je operacija pravilno, natančno izvedena in ni nepredvidenih zapletov (ki so zelo redki), na ušesih ni vidnih popolnoma nobenih očitnih sledi operacije.

 

Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev