Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

V novih, sodobno opremljenih prostorih, zdravimo bolezni in težave s področja:
TRAVMATOLOGIJE SPLOŠNE KIRURGIJE ABDOMINALNE KIRURGIJE ŽILNE KIRURGIJE PLASTIČNE IN REKONSTRUKTIVNE KIRURGIJE

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 

Obraz

1blefaro prej2 1blefaro potem2 2blefaro potem

Korekcija povešene kože vek - poseg, ki odpre pogled na svet

Na obrazu se najprej pokažejo znaki staranja okrog oči, saj je koža tam najtanjša. Zaradi vpliva krožne mišice, ki je okrog oči (m. orbicularis oculi) nastajajo gube, ki se v mladosti po prenehanju krčenja mišice praktično popolnoma zgladijo (dinamične gube), kasneje pa gube ostajajo tudi po tem, ko je mišica že popolnoma sproščena (statične gube). Zaradi slabenja podpornih elementov kože na zgornjih vekah se tam koža povesi in tako daje področju okrog oči utrujen, včasih tudi žalosten izraz.

usesa Prej usesa Potem

Korekcija štrlečih ušes - štrleča ušesa ali otapostaza

Štrleča ušesa so pogost pojav in ga običajno opazimo že pri otrocih. Gre za razvojno nepravilnost, ko se določeni deli ušesa ustrezno ne razvijejo, ali pa se preveč povečajo. Štrlečost se ne popravi sama, in v kolikor je moteča, je za korekcijo nujen operativni poseg.

1 Nos Prej2 1 1 Nos Potem2 1 2 Nos Potem 1

Operacije nosa (rinoplastika)

Nos je osrednji element obraza in kot tak mora biti skladen in primeren za obraz. Nos je lahko preveč dolg, prekratek, z izrazito grbico, nosni pregrada v notranjosti nosu je lahko ukrivljena. Vse te elemente pri korekciji nosu upoštevamo, da dobimo karseda skladen videz nosa.

 

Lifting obraza in vrata - FACELIFT in NECKLIFT

Procesi staranja in gravitacija vplivajo na razporeditev tkiv na obrazu in vratu, koža pa postaja sčasoma vedno bolj ohlapna. Ko je povešenost obraza in vrata že zelo izrazita in moteča, jo je mogoče koregirati s kirurškim posegom facelifta oz. necklifta.

Obraz

Znaki vpliva UV sevanja sončnih žarkov, oneznaženega zraka in staranja se najprej pokažejo na obrazu. S časom se volumen podkožnih maščobnih blazinic, ki dajejo obrazu polnost in mladostni videz, zmanjšuje, maščobne blazinice pa se tudi prerazporejajo tako, da našemu obrazu dajejo postaran in utrujen videz.

S postopkom pomlajevanja obraza z lastno maščobo povrnemo obrazu mladostno polnost in sijaj, zaradi rastnih faktorjev, ki so v maščobi, pa spodbudimo tudi naravno regeneracijo kože.

 

Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev