43

Prevelike prsi so pogosto večji problem, kot (pre)majhne, saj povzročajo funkcionalne težave. Zmanjšanje oz. redukcija prsi je operativni poseg, pri katerem odstranimo odvečno tkivo prsi in kožo, kolobarja in bradavici pa prestavimo na višjo, bolj estetsko pozicijo. Pacientke so po zmanjšanju prsi običajno zelo zadovoljne, saj jih prevelike prsi več ne ovirajo pri vsakodnevnih aktivnostih.

Po dojenju ali izgubi večje količine telesne teže se lahko prsi povesijo in imajo zato neestetski izgled. Z dvigom prsi naredimo silhueto prsnega koša bolj skladno, povešeno tkivo pa prestavimo na višjo, bolj estetsko pozicijo.

Lokacija
Ptuj
Zdravnik
mag. Miran Križančič, dr.med.
Trajanje posega
1 do 3 ure
Nazaj na delo
1-2 tedna
Anestezija
Splošna ali sedacija
Cena
2.900 € do 4.400 €
Značilnosti posega

Pri posegu zmanjšanja ali dviga prsi odstranimo odvečno kožo iz spodnjih polov dojk, znotraj preostalega kožnega pokrova redistribuiramo tkivo tako, da je v višji, bolj eststski pozicij, dvignemo kolobarja in bradavici, običajno pa kolobarja tudi zmanjšamo.
 

Pred posegom

Ob prvem obisku se bomo z vami pogovorili o vaših pričakovanjih in vam predstavili podrobnosti samega posega. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in poskrbeli, da se boste lahko mirno in sproščeno odločili za poseg.

Priporočamo, da pred operacijo:

  • Uživate le lahko prebavljivo hrano in dovolj tekočin.
  • Jemljete vitamin C, ker pospešuje celjenje ran.
  • Ne jemljete zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi.
  • Ne uživate vitamina E, ribjega olja in pripravkov iz ginka.
  • Ne jemljete protivnetnih zdravil.
  • Prenehate s kajenjem.
     
Okrevanje

Po operaciji prejmete ustrezna navodila glede nošenja podpornega modrca, pooperativno analgetično ter antibiotično terapijo. Vedno se trudimo, da poteka okrevanje čim bolj optimalno, tako da je tudi dolgoročni rezultat čim boljši.