Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

Čakalne dobe za artroskopije kolena ali gležnja znašajo 14 dni

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 

Estetska kirurgija

1 povecava prej 1 povecava potem 2 povecava potem izstrani

Z vsadki ali z lastno maščobo

Prsi oz. dojke so že od nekdaj simbol ženstvenosti in zdravja. Imajo pomembno funkcijo v času dojenja, vse življenje pa so opazen del ženske lepote. Kot pa v različnih pogledih nihče ni popoln, tudi prsi pri mnogih ženskah niso popolne, skladne s telesom, primerno velike, dovolj simetrične ali pa so prevelike in zaradi tega povzročajo različne težave (npr. s hrbtenico, ponavljajočimi se vnetji itd.).

Na srečo lahko s pomočjo postopkov plastične in estetske kirurgije pomanjkljivosti dojk odpravimo ali njihovo obliko in velikost bistveno izboljšamo.

1 pomanjsanje prsi prej 1 pomanjsanje prsi potem 2 pomanjsanje prsi potem2

Zmanjšanje ali dvig prsi

Prevelike prsi so pogosto večji problem, kot (pre)majhne, saj povzročajo funkcionalne težave. Zmanjšanje oz. redukcija prsi je operativni poseg, pri katerem odstranimo odvečno tkivo prsi in kožo, kolobarja in bradavici pa prestavimo na višjo, bolj estetsko pozicijo. Pacientke so po zmanjšanju prsi običajno zelo zadovoljne, saj jih prevelike prsi več ne ovirajo pri vsakodnevnih aktivnostih.

1 korekcija bradavick prej 2 korekcija bradavick potem

Pogosto so prsne bradavice vdrte, kar lahko povzroča ponavljajoča se vnetja, hkrati pa so estetsko moteče.
S posegom v lokalni anesteziji lahko bradavice koregiramo, tako da niso več vdrte in estetsko dopolnjujejo podobo prsi.

1 Ginekomastija prej 2 Ginekomastija potem

Korekcija povešene kože vek - poseg, ki odpre pogled na svet

Povečane moške prsi so precej pogost pojav pri moških, nastanejo pa predvsem zaradi hormonskega neravnovesja v telesu.

Stanje, ko so moške prsi prekomerno povečane, imenujemo ginekomastija. Ginekomastija je pogosta v najstniških letih, ko se prsi pri dečkih zaradi hormonskih sprememb povečajo, a se v večini primerov tudi same zmanjšajo.

1 liposukcija prej 2 liposukcija potem 2 liposukcija POTEM2 2048x2048

Liposukcija je klasična in zanesljiva metoda odstranjevanja neželenega maščevja. Pri liposukciji skozi majhne odprtinice v koži s posebnimi kanilami enakomerno posrkamo odvečno maščobo.

1 Abdominoplastika before 1 Abdominoplastika after 2 Abdominoplastika after.4

Ste uspešno shujšali, a z rednim gibanjem in uravnoteženo prehrano ne morete izgubiti ohlapne odvečne kože, ki je ostala na trebuhu? Ste se po nosečnosti vrnili v staro formo, na trebuhu pa vam je ostala odvečna, s strijami posuta koža?

Bodylift prej Bodylift potem

Bodylift - krožna odstranitev odvečne kože okrog pasu

Po izgubi izgubi velike količine teže bodisi s pomočjo spremenjenega načina življenja in prehranjevanja, redne telesne vadbe ali bariatrične operacije, ostane povešena koža in področja podkožnega maščevja na različnih delih telesa. 

nadlaht
Ste uspešno shujšali, a z rednim gibanjem in uravnoteženo prehrano ne morete izgubiti ohlapne odvečne kože, ki je ostala na nadlahteh?

Brahioplastika je postopek odstranitve odvečne kože na nadlahteh. Glede na stopnjo ohlapnosti kože izberemo ustrezno tehniko posega, tako da dosežemo kar najboljši rezultat.

stegna

Ste uspešno shujšali, a z rednim gibanjem in uravnoteženo prehrano ne morete izgubiti ohlapne odvečne kože, ki je ostala na stegnih? Ta koža je lahko moteča, povzroča drgnjenje med stegni ter posledično vnetja.

1blefaro prej2 1blefaro potem2 2blefaro potem

Korekcija povešene kože vek - poseg, ki odpre pogled na svet

Na obrazu se najprej pokažejo znaki staranja okrog oči, saj je koža tam najtanjša. Zaradi vpliva krožne mišice, ki je okrog oči (m. orbicularis oculi) nastajajo gube, ki se v mladosti po prenehanju krčenja mišice praktično popolnoma zgladijo (dinamične gube), kasneje pa gube ostajajo tudi po tem, ko je mišica že popolnoma sproščena (statične gube). Zaradi slabenja podpornih elementov kože na zgornjih vekah se tam koža povesi in tako daje področju okrog oči utrujen, včasih tudi žalosten izraz.

usesa Prej usesa Potem

Korekcija štrlečih ušes - štrleča ušesa ali otapostaza

Štrleča ušesa so pogost pojav in ga običajno opazimo že pri otrocih. Gre za razvojno nepravilnost, ko se določeni deli ušesa ustrezno ne razvijejo, ali pa se preveč povečajo. Štrlečost se ne popravi sama, in v kolikor je moteča, je za korekcijo nujen operativni poseg.

1 Nos Prej2 1 1 Nos Potem2 1 2 Nos Potem 1

Operacije nosa (rinoplastika)

Nos je osrednji element obraza in kot tak mora biti skladen in primeren za obraz. Nos je lahko preveč dolg, prekratek, z izrazito grbico, nosni pregrada v notranjosti nosu je lahko ukrivljena. Vse te elemente pri korekciji nosu upoštevamo, da dobimo karseda skladen videz nosa.

 

Lifting obraza in vrata - FACELIFT in NECKLIFT

Procesi staranja in gravitacija vplivajo na razporeditev tkiv na obrazu in vratu, koža pa postaja sčasoma vedno bolj ohlapna. Ko je povešenost obraza in vrata že zelo izrazita in moteča, jo je mogoče koregirati s kirurškim posegom facelifta oz. necklifta.

Obraz

Znaki vpliva UV sevanja sončnih žarkov, oneznaženega zraka in staranja se najprej pokažejo na obrazu. S časom se volumen podkožnih maščobnih blazinic, ki dajejo obrazu polnost in mladostni videz, zmanjšuje, maščobne blazinice pa se tudi prerazporejajo tako, da našemu obrazu dajejo postaran in utrujen videz.

S postopkom pomlajevanja obraza z lastno maščobo povrnemo obrazu mladostno polnost in sijaj, zaradi rastnih faktorjev, ki so v maščobi, pa spodbudimo tudi naravno regeneracijo kože.

 

roke

Roke razkrivajo našo aktivnost, starost, so pa tud pokazatelj zdravja in mladosti.

Pri pomlajevanju rok z lastno maščobo pod kožo skupaj z maščobo vnesemo matične celice, ki regnerirajo kožo, povrnejo volumen in zakrijejo izražene žile na hrbtiščih rok.

1 Labioplastika Prej 2048x2048 1 Labioplastika Potem 2048x2048 2 Labioplastika Potem2

Prevelike, viseče, deformirane ali asimetrične sramne ustnice so lahko velika psihična obremenitev za vsako žensko, ki se s tem problemom srečuje. Prevelike ustnice lahko povzročajo nelagodje zaradi drgnjenja s perilom, pri športnih aktivnostih, na plaži v kopalkah in seveda ob intimnih trenutkih. S tem pomembno vplivajo na slabše počutje, fizične zmogljivosti in nenazadnje na samopodobo.

po1 1 2 16 po1 2 2

Podaljševanje penisa

Moški lahko zlahka podcenjujejo velikost lastnega penisa v primerjavi z drugimi. Raziskava seksologov je pokazala, da imajo mnogi moški, ki so menili, da je njihov penis premajhen, pravzaprav penise povprečne velikosti. Ljudje, ki imajo občutek velikega penisa so pogosto bolj samozavestni. Ste nezadovoljni s svojim obsegom ali dolžino? 

Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev