80
Datum objave: 19. januar 2023

mag. Miran Križančič, dr. med.
specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Mag. Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, je predan kirurg, znan po svoji natančnosti in doseganju vrhunskih estetskih rezultatov.

Po zaključku študija medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je mag. Miran Križančič, dr.med., opravil specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, znanstveni magisterij pa na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani iz menedžmenta neprofitnih organizacij.

Pri delu na Oddelku za plastično in rekonstruktivno kirurgijo, kjer je bil zaposlen 13 let, je opravljal najzahtevnejše posege po poškodbah rok in rekonstruktivne posege na dojkah, še posebej pa se je specializiral za posege ostranitve odvečnega tkiva pri pacientih, ki so izgubili veliko telesne mase z bariatričnimi opracijami ali hujšanjem in pri katerih so ostala funkcionalno moteča področja odvečne kože in podkožja.

Za opravljanje najzahtevnejših posegov iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije se je več mesecev kot gostujoči strokovnjak dodatno izpopolnjeval v specializirani bolnišnici za plastično kirurgijo Canniesburn v Glasgowu na Škotskem ter pri priznanem kirurgu za plastično in estetsko kirurgijo Taimourju Shoaibu v njegovi kliniki La Belle Forme. Dodatno se je za posege estetske kirurgije usposabljal na največji tovrstni kliniki v Stockholmu - Akademikliniken na Švedskem pri dr. Per Hedenu. Redno se udeležuje usposabljanjih za rekonstrukcije in estetske posege v tujini, sodeluje na številnih strokovnih konferencah in simpozijih kot udeleženec ali predavatelj. Svoje široko strokovno znanje predaja naprej tudi mlajšim generacijam na Medicinski fakulteti v Mariboru.

Ožja področja in specializiranost:

  • estetska kirurgija telesa in obraza
  • korektivna kirurgija in oblikovanje telesa po izgubi telesne teže in hujšanju,
  • pomlajevanje obraza s hialuronskimi polnili in botoxom
  • estetske operacije dojk (povečava, zmanjšanje, dvig, rekonstrukcija),
  • rekonstrukcijski posegi po poškodbah, pridobljenih ter prirojenih nepravilnostih,
  • operativne odstranitve benignih in malignih kožnih tumorjev in mehkih tkiv,
  • korekcije brazgotin in
  • mikrokirurški posegi.