Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

Kc Toš je pridobil mednarodno AACI akreditacijo in ISO 9001 certifikacijo.

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 

Vprašanja in odgovori

Mene pa zanima, kako zgleda pregled pri lipolizi?
Ogledov: 454
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: Damjana

Mene pa zanima, kako zgleda pregled pri lipolizi? Pogledate obravnavano območje ali moramo oddati tudi kri...? In pa kakšen je celotni poseg lipolize?

hvala za odgovor

 

Odgovor:

Spoštovana Damjana!

Pregled zajema le anamnezo, jemanje podatkov ter klinični pregled, ni potrebno oddati kri. Sama lipoliza pa je postopek pri katerem s tankimi iglami v maščevje pod kožo vbrizgamo zdravilo,ki maščobo raztaplja. Rezultati so najbolj vidni po osmih tednih. Za zadovoljivi rezultat sta največkrat potrebni dve terapiji, redkeje ena, še redkeje pa tri. Posebna skrb za obravnavani del telesa ni potrebna, saj na koži ni rane. Hujše bolečine pri sami terapiji ni, tako da anestezija ni potrebna. Po posegu takoj lahko odidete domov. Obravnavana površina je omejena s maksimalno količino zdravila, ki ga lahko varno uporabimo. Natančen odgovor glede tega vam lahko dam le po opravljenem pregledu. Posebna dieta ni potrebna svetujem pa zadostno uživanje tekočine. Cena ene terapije je odvisna od velikosti obravnavanega dela in količine porabljenega zdravila, giba pa se od 300 do 420 € za prvo terapijo, naslednje pa so cenejše za 50 €.

Lep pozdrav!
Aljoša Toš dr. med.

Moj sodelavec ima problem z HALLUX VALGUS na desni nogi
Ogledov: 499
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: Petra Krajnc

Spoštovani!

Moj sodelavec ima problem z HALLUX VALGUS na desni nogi. Ker v Mariboru ne pride na seznam za operacijo, bi me zanimalo, kdaj bi to bilo možno pri vas, ter koliko bi to stalo samoplačniško.

Hvala lepa za vaš odgovor.

 

Odgovor:

Deformacija palca na nogi, pod strokovnim imenom Halux Valgus je lahko prisotna v zelo blagi obliki vse do zelo težkih deformacij, ki praktično zajemajo celo stopalo. Sama operacija je odvisna od teže deformacije in je lahko samo odstranitev koščenega izrastka, ali v skrajni obliki korekcija vseh stopalnic. Ker na vem v kakšni stopnji je pri vašem sodelavcu prisotna deformacija vam tudi ne morem odgovoriti kakšna operacija bi prišla v poštev, od tega pa je tudi odvisna dolžina staleža, čakalna doba (ali je poseg ambulantni ali hospitalni), kot tudi cena. Svetujem vam naj se vaš sodelavec oglasi pri nas, po pregledu pa bi mu lahko odgovoril na vsa zastavljena vprašanja.

Lep pozdrav!

Obrezovanje penisa, potrebna bolniška, čakalna doba, cena (zavarovanje vzajemna), prednosti, slabosti,...?
Ogledov: 1028
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: Kofra

Obrezovanje penisa, potrebna bolniška, čakalna doba, cena (zavarovanje vzajemna), prednosti, slabosti,...?
starost 30

 

Odgovor:

Spoštovani Kofra!

Obrezovanje penisa pomeni kirurško odstranitev kožice, ki prekriva glavico penisa. Ta poseg je potreben le pri takšni zožitvi kožice, ki onemogoča da jo potegnemo čez glavico, pa še takrat je včasih možno opraviti le razširitev. Seveda se poseg lahko opravi tudi na željo pacijenta (verski razlogi?). Možni zapleti so prisotni tako kot pri vsakem drugem operativnem posegu, Vnetje, oteklina, bolečina, brazgotina..., vendar so redki. Pri urejenem obveznem in dodatnem zdravstvenem zavarovanju, v primeru da obstojajo medicinski razlogi je poseg brezplačen, čakalna doba pa je dva do tri mesece. V koliko se odločite za samoplačništvo, poseg stane 300 €. Stalež po posegu je, sicer odvisno od dela, ki ga opravljate kratek, par dni.

Lep pozdrav!
Aljoša Toš dr. med.

Ali pri vas tudi izvajate injekcijsko lipolizo, kaj je to in kakšni so rezultati
Ogledov: 287
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: Mojca

Ali pri vas tudi izvajate injekcijsko lipolizo, kaj je to in kakšni so rezultati

 

Odgovor:

Spoštovana Mojca!

Injekcijska lipoliza je metoda, ki jo izvajamo v nasem centru. Pri tej metodi s pomočjo tankih injekcijskih igel v podkožno maščevje vbrizgavamo zdravilo fofatidil-holin, ki maščevje raztopi, na kar se to s pomočjo krvi transportira v jetra, kjer se predela in nato izloči iz telesa.
Zdravilo fosfatidl-holin se tudi drugače uporablja v medicini za raztapljanje maščobnih kapljic pri mastni emboliji, ali za zniževanje vsebnosti maščob v krvi ter za zdravljenje zamaščennih jeter. Uporaba tega zdravila je varna in do sedaj niso opaženi nobeni škodljivi učinki. Učinkovitost tovrstnega zdravljenja je od 95-98%, to se pravi da le pri dveh do petih ljudi od stotih ni učinka na obravnavano maščevje. Rezultat zdravljenja je viden najbolj po šestih do osmih tednih in ga je včasih potrebno ponoviti dva do trikrat, doseženi rezultata pa je trajen saj so rezultati, pri pacijentih, ki jih spremljajo za potrebe študije po sedmih letih še vedno prisotni.
Injekcije za raztapljanje maščob so primerne za paciente z lokaliziranimi nakopičenimi maščobami, služijo pa oblikovanju telesa. Omenjeno zdravljenje uporabljamo za: trebuh, boke, podbradek, maščobna področja na rokah, ginekomastijo (dojke pri moških), xantelazmo (maščobne blazinice na očesnih vekah), zadnjico, jahalne hlače, stegno, koleno, celulit itd. Metoda je še posebej primerna za tiste, ki ne želijo operativnega posega, liposukcije.

Lep pozdrav!
Aljoša Toš dr. med.

Imam bolečine na podplatu d.n. Zadnja diagnoza Mortonova metatarzalgija
Ogledov: 321
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: Marta

Spoštovani!

Imam bolečine na podplatu d.n. Zadnja diagnoza Mortonova metatarzalgija. Operacija stane okrog 1000 €. Ker nimam toliko denarja, me zanima, ali je možna kakšna druga rešitev? Zelo me boli takrat, ko sem obuta.

Hvala za odgovor.

Upam, da bom našla odgovor na vaših straneh, sicer bom prosila, če mi ga pošljete še na mail.

Hvala in lep pozdrav.
Marta.

 

Odgovor:

Spoštovana Marta!

Mortonova metatarzalgija je bolečina na stopalu povzročena s povečanim in bolečim živcem, praviloma v predelu med III in IV stopalnico. Natančen vzrok nasatanka spremembe ni jasen, verjetno pa je povzročen z moteno statiko stopala ali kronično preobremenitvijo.
Diagnozo praviloma postavljamo po kliničnem pregledu, RTG slikanju, s katerim izključimo druge vzroke bolečine, UZ preiskavo ter po potrebi tudi s magnetno rezonanco.
Zdravljenje je v začetku vedno konzervativno in podrazumeva spremembo obutve in nošenje ortopedskih vložkov in blazinic, s čem poskušamo zmanšati pritisk na boleče mesto. Nadaljuje se lahko tudi z lokalno infiltracijo s lokalnim anestetikom ali tudi kortikosteroidom. Šele če konzervativni ukrepi ne prinesejo izboljšanja se pristopi kirurškem posegu. Posega sta dva pri enem pristopimo čez podplat direktno do spremenjenega živca in ga odstrabimo, po drugi s pristopom z zgornje strani prekinemo le ligament, ki pritiska na živec.
Ker ne vem kako je pri vas postavljena diagnoza, kot tudi ne kako ste se do sedaj zdravili ne vem ali je operacije že nujna ali ne.
Svetujem vam da se oglasite na pregled z vso dosedanjo dokumentacijo kako bi se dogovorili o najprimernejšem zdravljenju.
Mortonova metatarzalgija stane 1000 €.
Zdravljenje take bolezni pa lahko poteka tudi na napotnico izbranega zdravnika, na račun ZZZS-ja.

Lep pozdrav!
Aljoša Toš dr. med.

Imam deformacijo palca na levi nogi in ortoped mi je priporočal operativno korekcijo
Ogledov: 357
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: od Lidija Lamut

Pozdravljeni

Imam deformacijo palca na levi nogi in ortoped mi je priporočal operativno korekcijo. Ali pri Vas izvajate to operacijo? Zanima me tudi potek operacije in čas okrevanja po njej. Kost imam zelo bolečo zato me zanima Vaše mnenje.

Vnaprej najlepša hvala za odgovor.

 

Odgovor:

Spoštovana Lidija!

Deformacija palca na nogi, pod strokovnim imenom Halux Valgus je lahko prisotna v zelo blagi obliki vse do zelo težkih deformacij, ki praktično zajemajo celo stopalo. Sama operacija je odvisna od teže deformacije in je lahko samo odstranitev koščenega izrastka, ali v skrajni obliki korekcija vseh stopalnic. Ker na vem v kašni stopnji je pri vas deformacija prisotna vam tudi ne morem odgovoriti kakšna operacija bi prišla v poštev, od tega pa je tudi odvisna dolžina okrevanja in čakalna doba (ali je poseg ambulantni ali hospitalni). Svetujem vam da se oglasite pri nas, po pregledu pa bi vam lahko odgovoril na vsa zastavljena vprašanja.

Lep pozdrav!
Aljoša Toš dr. med.

Imam dve vprašanji, in sicer se zanimam za lipolizo
Ogledov: 206
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: od Tanja Mihovec

Pozdravljeni!

Imam dve vprašanji, in sicer se zanimam za lipolizo, ter me v zvezi s tem zanima vsaj okvirna cena (rit, stegna) in zanima me tudi, kako dolgo se čaka če se naročiš na pregled.

Lp TANJA

 

Odgovor:

Spoštovana Tanja!

Upoštevajoč obseg željenega zmanjšanja odvečne maščobe, predvidevam da bi porabili maksimalno količino zdravila, v tem primeru bi cena za prvo obravnavo, ki vkljčuje pregled, posvet in pojasnila, bila 420 €. Običajno pregled in prvo terapijo, v kolikor se za njo odločite opravimo istočasno, čakalna doba pa je od 2-3 tedne.

Lep pozdrav!
Aljoša Toš dr. med.

Imam normalno telesno težo moti pa me...
Ogledov: 430
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: Teja

LEP POZDRAV

IMAM NORMALNO TELESNO TEŽO MOTI PA ME KER IMAM NA NOTRANJI STRANI STEGEN OGROMNO MAŠČOBE PA SE JE NIKAKOR NE MORAM REŠITI. KOLIKO TERAPIJ BI MORALA PONOVITI IN KOLIKO JE CENA ENKRATNE LIPOLIZE.

HVALA ZA ODGOVOR

 

Odgovor:

Spoštovana Teja!

Pri postopku lipolize se število potrebnih terapij giba od 1 do 3, pri čem se pri dveh največkrat doseže zadovoljiv učinek. Cena ene terapije je odvisna od velikosti obravnavanega dela in količine porabljenega zdravila, giba pa se od 300 do 420 € za prvo terapijo, naslednje pa so cenejše za 50 €.

Lep pozdrav!
Aljoša Toš dr. med.

Imam vprašanje v zvezi s kolenom.
Ogledov: 931
Objavljeno: 01 Marec 2016
Vprašanje: Igor Keržan Najprej bi vas lepo pozdravil. Imam vprašanje v zvezi s kolenom. Imam poškodovan miniskus in sem naročen v Celjski bolnišnici na Artoskopijo miniskusa. Boli me na notranji strani kolena. Zaboli me pri nekontroliranih gibih. Zanima me ali je operacija nujna ali lahko bolečina preneha. Veliko se ukvarjam z gorskim kolesarstvom pri čemer nimam težav z bolečinami kot pri hoji. V primeru operacije me zanima čas okrevanja. Za odgovor se vam naj lepše zahvaljujem. Igor iz Celja   Odgovor: Spoštovani Igor! Na osnovi vašega opisa težav, je res najverjetneje da imate poškodovan notranji meniskus, kar je najverjetneje, še bolj natančno po pregledu ugotovil zdravnik, ki vas je naročil na artroskopijo kolena. Težave, ki jih tovrstna poškodba povzroča se dejansko lahko odpravijo le z artroskopijo. Skozi dve mali odprtini se v koleno vstopi z 4mm v premeru veliko kamero in enako velikimi instrumenti, tako da je dodatna trauma kolena le minimalna. Okrevanje po tovrstnem posegu, če gre res samo za poškodbo meniskusa in če se le odstrani poškodovani del meniskusa, traja od 2-4 tedne, v primeru pa da je v kolenu potreben drugačen poseg, šivanje meniskusa, rekonstrukcija vezi ali popravilo hrustanca pa ustrezno več. Lep pozdrav!Aljoša Toš dr. med.
Informativno me zanima, koliko bi stalo zdravljenje oziroma lipoliza pri ginekomastiji in podbradku?
Ogledov: 330
Objavljeno: 01 Marec 2016

Vprašanje: Matej Kristan

Pozdravljeni

Informativno me zanima, koliko bi stalo zdravljenje oziroma lipoliza pri ginekomastiji in podbradku?

Lep pozdrav, Matej

 

Odgovor:

Spoštovani Matej!

Upoštevajoč obseg željenega zmanjšanja odvečne maščobe, predvidevam da bi porabili maksimalno količino zdravila, v tem primeru bi cena za prvo obravnavo, ki vkljčuje pregled, posvet in pojasnila, bila 420 €, v kolikor pa bi porabili manj zdravila bi tudi cena bila nekoliko nižja.

Lep pozdrav!
Aljoša Toš dr. med.

Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev