Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

Kc Toš je pridobil mednarodno AACI akreditacijo in ISO 9001 certifikacijo.

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 
1 Ginekomastija prej 2 Ginekomastija potem

Korekcija povešene kože vek - poseg, ki odpre pogled na svet

Povečane moške prsi so precej pogost pojav pri moških, nastanejo pa predvsem zaradi hormonskega neravnovesja v telesu.

Stanje, ko so moške prsi prekomerno povečane, imenujemo ginekomastija. Ginekomastija je pogosta v najstniških letih, ko se prsi pri dečkih zaradi hormonskih sprememb povečajo, a se v večini primerov tudi same zmanjšajo.

V kolikor ostanejo prsi prevelike, lahko to predstavlja precejšnje psihološko breme. Občasno je razlog za povečane prsi hormonsko neravnovesje, ki ga povzročijo nekatere bolezni ali zdravila, ki vplivajo na povečanje mlečnih žlez.

 

lokacija

Lokacija
Ptuj

lokacija

Zdravnik
mag. Miran Križančič, dr.med.

lokacija

Trajanje posega
1 do 2 uri

lokacija

Nazaj na delo
V nekaj dneh

lokacija

Anestezija
Lokalna, izjemoma splošna.

lokacija

Cena
1.500 € do 2.500 €

Rezerviraj termin

 

 

Značilnosti posega

V prsih oz. dojkah prevladujeta dve komponenti – prva so žleze, ki imajo pri ženskah funkcijo izločanja mleka po rojstvu otroka, pri moških pa so običajno majhne in neizstopajoče.  Druga komponenta, ki je bolj ali manj izražena, pa je maščoba.

Pri ginekomastiji je lahko povečan zgolj žlezni ali maščobni del, pogosto pa sta povečani obe komponenti. Glede na to, kateri del je povečan, moramo za korekcijo ginekomastije ustrezno zmanjšati odvečno tkivo. Maščobo lahko posesamo skozi majhne odprtinice z liposukcijo, žleze pa so običajno trde, jih ne moremo posesati, zato jih odstranimo kirurško skozi majhna polkrožna reza na meji med kolobarjema in kožo. Na ta način so brazgotine zelo dobro skrite in sčasoma praktično nevidne. V redkih primerih je poleg povečanih žlez in podkožne maščobe prisotna še močno povešena koža, ki jo prav tako lahko kirurško odstranimo.

Operacijo običajno izvedemo v lokalni anesteziji, postopek je neboleč. Če je maščobni del izrazito povečan, se lahko odločimo za poseg v splošni anesteziji.


Pred posegom

Ob prvem obisku se bomo z vami pogovorili o vaših pričakovanjih in vam predstavili podrobnosti samega posega. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in poskrbeli, da se lahko boste mirno in sproščeno odločili za poseg.

 

Okrevanje

V vsakem primeru je okrevanje hitro, tako da daljša odsotnost z dela ni potrebna, nekaj dni pa mora biti nameščeno kompresijsko oblačilo, ki zmanjšuje možnost pooperativnih zapletov in preprečuje povešanje tkiva.

Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev