37
Korekcija povešene kože vek - poseg, ki odpre pogled na svet

Na obrazu se najprej pokažejo znaki staranja okrog oči, saj je koža tam najtanjša. Zaradi vpliva krožne mišice, ki je okrog oči (m. orbicularis oculi) nastajajo gube, ki se v mladosti po prenehanju krčenja mišice praktično popolnoma zgladijo (dinamične gube), kasneje pa gube ostajajo tudi po tem, ko je mišica že popolnoma sproščena (statične gube). Zaradi slabenja podpornih elementov kože na zgornjih vekah se tam koža povesi in tako daje področju okrog oči utrujen, včasih tudi žalosten izraz.

Na spodnjih vekah se običajno povešanju kože pridruži še izbočenost maščobnih blazinic, ki so v mladosti ugnezdene globlje za fibrozno membrano, z leti pa tudi ta membrana oslabi, zato se maščobne blazinice izbočijo in dajo videz podočnjakov. Še posebej so izražene zjutraj, ko se vanje nakopiči tkivna tekočina.

Korekcija povešene kože vek ali strokovno »blefaroplastika« je poseg, pri katerem zaradi povešenosti kože in izbočenosti maščobnih blazinic okrog oči odvečno kožo odstranimo ter zmanjšamo maščobne blazinice.

Lokacija
Ptuj
Zdravnik
mag. Miran Križančič, dr.med.
Trajanje posega
30 min do 2 uri
Nazaj na delo
7 do 14 dni
Anestezija
Lokalna ev. splošna
Cena
1.200 € do 2.200 €
Značilnosti posega

Blefaroplastika oz. kirurška korekcija kože in maščobnih blazinic na vekah je poseg, ki spremeni podobo okrog oči. Običajno ga izvedemo v lokalni, tako da posebne priprave na poseg niso potrebne, po posegu pa lahko gre pacient praktično takoj domov. Okrevanje je hitro, modrice in otekline ob operiranem področju pa izginejo že po nekaj dneh. Brazgotine po posegu so odlično skrite – na zgornjih vekah v gubi nad očmi, pri spodnjih pa tik pod trepalnicami – tako da so sčasoma praktično nevidne.

Blefaroplastika je v slošnem zelo varen poseg z majhno možnostjo komplikacij, zadovoljstvo pacientov po posegu pa veliko.

Prav zato pravimo, da je »blefaroplastika« poseg, ki odpre pogled na svet.

Pred posegom

Ob prvem obisku se bomo z vami pogovorili o vaših pričakovanjih in vam predstavili podrobnosti samega posega. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in poskrbeli, da se lahko boste mirno in sproščeno odločili za preobrazbo.
 

Okrevanje

Področje okoli oči je občutljivo, zato so običajno po posegu prisotne modrice in oteklina, ki pa v dobrem tednu izginejo. Po enem tednu odstranimo šive, oteklina pa lahko vztraja še nekaj časa tako, da je končni rezultat sčasoma vedno boljši.