Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

V novih, sodobno opremljenih prostorih, zdravimo bolezni in težave s področja:
TRAVMATOLOGIJE SPLOŠNE KIRURGIJE ABDOMINALNE KIRURGIJE ŽILNE KIRURGIJE PLASTIČNE IN REKONSTRUKTIVNE KIRURGIJE

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 
1blefaro prej2 1blefaro potem2 2blefaro potem

Korekcija povešene kože vek - poseg, ki odpre pogled na svet

Na obrazu se najprej pokažejo znaki staranja okrog oči, saj je koža tam najtanjša. Zaradi vpliva krožne mišice, ki je okrog oči (m. orbicularis oculi) nastajajo gube, ki se v mladosti po prenehanju krčenja mišice praktično popolnoma zgladijo (dinamične gube), kasneje pa gube ostajajo tudi po tem, ko je mišica že popolnoma sproščena (statične gube). Zaradi slabenja podpornih elementov kože na zgornjih vekah se tam koža povesi in tako daje področju okrog oči utrujen, včasih tudi žalosten izraz.

Na spodnjih vekah se običajno povešanju kože pridruži še izbočenost maščobnih blazinic, ki so v mladosti ugnezdene globlje za fibrozno membrano, z leti pa tudi ta membrana oslabi, zato se maščobne blazinice izbočijo in dajo videz podočnjakov. Še posebej so izražene zjutraj, ko se vanje nakopiči tkivna tekočina.

Korekcija povešene kože vek ali strokovno »blefaroplastika« je poseg, pri katerem zaradi povešenosti kože in izbočenosti maščobnih blazinic okrog oči odvečno kožo odstranimo ter zmanjšamo maščobne blazinice.

lokacija

Lokacija
Ptuj

lokacija

Zdravnik
mag. Miran Križančič, dr.med.

lokacija

Trajanje posega
30 min do 2 uri

lokacija

Nazaj na delo
7 do 14 dni

lokacija

Anestezija
Lokalna ev. splošna

lokacija

Cena
1.200 € do 2.200 €

Rezerviraj termin

 

 

Pred in po posegu – spodnja blefaroplastika
Pred in po posegu – zgornja blefaroplastika

Značilnosti posega

Blefaroplastika oz. kirurška korekcija kože in maščobnih blazinic na vekah je poseg, ki spremeni podobo okrog oči. Običajno ga izvedemo v lokalni, tako da posebne priprave na poseg niso potrebne, po posegu pa lahko gre pacient praktično takoj domov. Okrevanje je hitro, modrice in otekline ob operiranem področju pa izginejo že po nekaj dneh. Brazgotine po posegu so odlično skrite – na zgornjih vekah v gubi nad očmi, pri spodnjih pa tik pod trepalnicami – tako da so sčasoma praktično nevidne.

Blefaroplastika je v slošnem zelo varen poseg z majhno možnostjo komplikacij, zadovoljstvo pacientov po posegu pa veliko.

Prav zato pravimo, da je »blefaroplastika« poseg, ki odpre pogled na svet.

Pred posegom

Ob prvem obisku se bomo z vami pogovorili o vaših pričakovanjih in vam predstavili podrobnosti samega posega. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in poskrbeli, da se lahko boste mirno in sproščeno odločili za preobrazbo.

Okrevanje

Področje okoli oči je občutljivo, zato so običajno po posegu prisotne modrice in oteklina, ki pa v dobrem tednu izginejo. Po enem tednu odstranimo šive, oteklina pa lahko vztraja še nekaj časa tako, da je končni rezultat sčasoma vedno boljši. 

 

Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev