Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

Kc Toš je pridobil mednarodno AACI akreditacijo in ISO 9001 certifikacijo.

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 
kiruski center tos laserski posegi 3a kiruski center tos laserski posegi 4a kiruski center tos laserski posegi 2a

V KIRURŠKEM CENTRU TOŠ UPORABLJAMO FOTONIN LASER SP DYNAMIS ZA:

 • Lasersko zdravljenje aktivnih aken
 • Lasersko odstranjevanje brazgotin (Er:Yag)
 • Lasersko odstranjevanje dlak:
 • Lasersko odstranjevanje žilic
 • Laserska operacija krčnih žil
 • Lasersko odstranjevanje nenevarnih kožnih sprememb - ksantelazem, ateromov,... (Er:Yag)
 • Lasersko odstranjevanje nenevarnih kožnih sprememb - fibromi, bradavice (Nd:Yag)
 • Lasersko pomlajevanje kože - neablativno (Nd:Yag)
 • Lasersko pomlajevanje kože - ablativno (Er:Yag)
 • Lasersko pomlajevanje kože - frakcijsko (Er:Yag)
 • Lasersko frakcijsko pomlajevanje kože v kombinaciji s PRP-om (plazma bogata s trombociti)


Fotonin laser SP Dynamis, združuje tri metode pomlajevanja kože. Ablativno, neablativno ter frakcijsko pomlajevanje.

Ablativno pomlajevanje je destruktivno, ta laser »brusi« kožo, odstranjuje epidermis, papilarni ali celo retikularni dermis. Gre za sodobno metodo odstranjevanja nenevarnih kožnih sprememb v terapevtske in estetske namene (virusne bradavice, fibromi, keratoze, lentigo, ksantelazme, poikiloderma, ateromi).

kc-tos-laserski-posegi-01 kc-tos-laserski-posegi-02 kc-tos-laserski-posegi-03

Neablativni laserji ne »brusijo« kože, koža ostaja nepoškodovana, laserski žarki pa delujejo globlje in povzročajo remodeliranje in restrukturiranje kolagena. Fotopomlajevanje je proces, ki z večkratnimi ponovitvami dokazano tonizira kožo in s tem daje mladosten videz. Laserska svetloba posredno spodbuja celice, ki proizvajajo kolagenska vlakna, medcelične beljakovine in zaviralno učinkuje na encime, ki razgrajujejo kolagen. Z isto metodo , Nd:Yag, odstranjujemo tudi žilne spremembe (kapilare). Poseg je popolnoma neinvaziven, z minimalnimi bolečinami (občutek zbadanja). Hladilni sistem preprečuje bolečino med posegom in hkrati ščiti zgorno plast kože pred morebnitnimi poškodbami. Laserski žarek vpliva le na pigment (hemoglobin), ki ga vsebujejo žilne spremembe in pri tem ne poškoduje povrhnjice in drugih struktur v podkožju. Odstranjevanje dlak z laserjem temelji na fizikalnem dejstvu, da se laserski žarski določene valovne dolžine absorbirajo v samo določenih snoveh oz. Njihovih kemijskih strukturah. Zato se pri odstranjevanju dlak z laserjem uporabljajo take valovne dolžine laserskih žarkov, ki se absorbirajo v melaninu (kožnem pigmentu), ki se nahaja tudi v dlakah. Ko pride laserski žarek v stik z melaninom, se v njem svetlobna energija v trenutku resorbira, kar povzroči gretje dlake in ta vročina »skuha« dlačni mešiček in ga trajno uniči. Dlaka je v stiku z mešičkom le v fazi rasti, zato je tudi odstranjevanje možno le v tej fazi, v ostalem času pa odstranitev ni učinkovita. Zaradi tega dejstva in tudi ker učinkovito ne uničimo tudi vseh dlak v fazi rasti, je potrebno postopek ponavljati. Ker se laserska svetloba, kot omenjeno, absorbira v melaninu, ki je tudi v koži, je postopek odstranjevanja dlak najučinkovitejši pri svetli koži in temnih dlakah.

kc-tos-laserski-posegi-04 kc-tos-laserski-posegi-05 kc-tos-laserski-posegi-06

Odličen rezultat s kratkim okrevanjem pa nudi frakcijska tehnika. Ideja temelji na mehanizmih celjenja rane, vendar z eno veliko razliko – koža se namreč ne odstranjuje popolnoma, ampak se uporablja žarek, ki je razcepljen na veliko mikrožarkov. Ta poškoduje ali odstrani samo del kože, vmes pa ostanejo otočki zdrave in nedotaknjene površine. Prav ti otočki zdrave kože so iniciatorji hitre reepitelizacije in celjenja. Čas okrevanja po posegu se zato bistveno skrajša. Najučinkovitejša metoda fotopomlajevanja pa je frakcija v kombinaciji s PRP-om (plazma bogata s trombociti).

V tem postopku uporabimo majhno količino vaše lastne krvi za pomlajevanje kože na obrazu. Zdravnik vam vzame ključne celice in proteine, ki jih najdemo v krvi, in s ponovnim nanosom na vašo kožo pospeši obnovo kože in podkožnega tkiva. Del krvi po kateri je metoda poimenovana se imenuje plazma bogata s trombociti ali Platelet Rich Plasma (PRP). S postopkom na naraven način pospešimo normalne procese zdravljenja. Spodbudimo regeneracijo in okrevanje obraznega tkiva in s tem zmanjšamo gube in izboljšamo tonus kože.

kc-tos-laserski-posegi-07 kc-tos-laserski-posegi-08

V PRP niso samo trombociti, ampak vsebuje tudi pomembne rastne faktorje in vaše lastne matične celice, ki v nadaljevanju stimulirajo obnovitvene procese. Po postopku se v vašem telesu odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti procesi za rekonstrukcijo vaše kože na obrazu, vključno s kožo okrog oči. Ker pri postopku uporabljate svojo lastno kri, v svoje telo ne vnašate tujih ali sintetičnih kemikalij in ne povzroča stranskih učinkov. Celična terapija s PRP-om se že vrsto let uporablja v plastični kirurgiji, ortopediji, zobozdravstvu, implatantih mehkega tkiva in pri ostalih implatantih.

ODSTRANITEV DLAK - PREJ IN POTEM

kc-tos-odstranitev-dlak-01
kc-tos-odstranitev-dlak-02
 
MOTEČE ŽILICE - PREJ IN POTEM
kc-tos-motece-zilice-01
kc-tos-motece-zilice-02 
kc-tos-motece-zilice-03
 
ŽILNE TVORBE - PREJ IN POTEM
kc-tos-zilne-tvorbe-01
kc-tos-zilne-tvorbe-02
 
ZNAMENJA - PREJ IN POTEM
kc-tos-znamenja
 
VIRUSNE BRADAVICE - PREJ IN POTEM
kc-tos-virusne-bradavice


KC TOŠ - dermatološka ambulanta

KC TOŠ - dermatološka ambulanta
KC TOŠ - dermatološka ambulanta
KC TOŠ - dermatološka ambulanta
KC TOŠ - dermatološka ambulanta
KC TOŠ - dermatološka ambulanta
KC TOŠ - dermatološka ambulanta
KC TOŠ - dermatološka ambulanta
Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev