Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

Kc Toš je pridobil mednarodno AACI akreditacijo in ISO 9001 certifikacijo.

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 
1 ustnice prej 1 ustnice potem 2 ustnice potem2 2048x2048

Lepe, polne, estetsko oblikovane ustnice so okras vsakega obraza. S polnili lahko dodamo volumen, oblikujemo rob, kupidov lok ali pa tisti nagajivi gubici, ki povezujeta področje pod nosom in zgornji rob ustnic (strokovno imenovan philtrum ali v prevodu stare grščine "ljubezenski šarm").

Postopek povečanja in oblikovanja je hiter, saj traja le nekaj minut, obstojnost pa dolgotrajna.

lokacija

Lokacija
Ptuj

lokacija

Zdravnik
Alja Toš Hrnjić dr. med. specialistka dermatovenerologije

lokacija

Trajanje posega
15 - 30 min

lokacija

Nazaj na delo
takoj

lokacija

Anestezija
Lokalna anestetična krema

lokacija

Cena
240 - 350 €

Rezerviraj termin

 

 

Značilnosti posega

“Imela bi bolj polne ustnice, lepšo obliko! Ampak me je ful strah, ne želim si biti kot račka…”

Pogoste besede v moji ambulanti. A strah je popolnoma odveč. Vsi takoj prepoznamo lepe ustnice. Vedno so bile del telesa, ki privlači, izziva, izraža veselje in žalost, radost in skrbi, pa tudi strast in poželenje. Ustnice so del telesa, ki je običajno tudi prvi v intimnem stiku dveh oseb.


In lepe, polne, estetsko oblikovane ustnice so okras vsakega obraza. Popolnoma naravno je, da volumen ustnic s časom upada, zaradi tega pa se spreminja tudi oblika.


Zato ni čudno, do so si ženske (pa tudi moški) ustnice skozi zgodovino želele poudariti: s šminko, obrobami in na zadnje tudi s polnili. Trajna polnila so obljubljala trajno lepoto, a je na žalost realnost pokazala, da je lepota s trajnimi polnili povečanih ustnic še kako minljiva, težave, ki ostanejo, pa so trajne in pogosto praktično nerešljive.


Na srečo so s prihodom polnil na podlagi hialuronske kisline lepe, polne in vabljive ustnice dosegljive vsakomur. Izredno pomemben je izbor polnil, saj obstajajo na tržišču cenena polnila, ki lahko povzročajo grudice, alergije, predvsem pa se razgradijo bistveno hitreje, kot kvalitetna, a seveda tudi dražja polnila. Vedno je smiselno vprašati tistega, ki vam polnila daje, katera uporablja in kako dolgo držijo. Kvalitetna polnila preverjeno držijo tudi eno leto, njihov volumen pa se zmanjšuje le počasi.


S polnili lahko dodamo volumen, ki se je z leti zmanjšal, oblikujemo rob, kupidov lok ali pa tisti nagajivi gubici, ki povezujeta področje pod nosom in zgornji rob ustnic (strokovno imenovan philtrum ali v prevodu stare grščine “ljubezenski šarm”).

 

 

Postopek povečanja in oblikovanja je hiter, saj traja le nekaj minut, vbodi pa tudi niso pretirano boleči.
In ja, strah, da bo izgled “račkast” ali umeten, je ob ustrezni količini kvalitetnega polnila na pravem mestu popolnoma odveč!


Resnično pomembno pa je, da svoje ustnice zaupate nekomu, ki je vešč oblikovanja ustnic s polnili, saj bo le tako rezultat dober, obstojen in tak, da boste na svoje ustnice ponosni. Pa saj jih tudi sicer ne zaupate kar vsakemu!

 

Pred posegom

Posebne priprave niso potrebne. Pred posegom bomo odstranili morebitno šminko in ostanke ličil, tako da bo aplikacija polnila varna in čim bolj natančna.

Zaradi manjše možnosti modric je priporočljivo, da pred posegom ne jemljete zdravil prosti strjevanju krvi (v kolikor je to iz zdravstvenih razlogov mogoče).

 

Okrevanje

Po posegu bodo ustnice nekoliko otečene, na mestu vdobov se lahko pojavi kakšna manjša modrica, ki v nekaj dneh izgine. 

Priporočljivo je, da takoj po posegu področje hladite z ledom preko tkanine, saj tako zmanjšamo otekanje. Oteklina je običajno prisotna na dan posega in zjutraj dan po posegu, kasneje pa popolnoma izgine. 

Mi bomo poskrbeli, da bodo polne in lepe ustnice okras vašega obraza!

Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev