Tel.: +386 (0)2 7800 900

Kirurski center Tos logo

Obvestila

Čakalne dobe za artroskopije kolena ali gležnja znašajo 14 dni

kc tos AACI Accreditation cAACI Medal ISO 9001 frame 1 

Dejavnosti

kiruski-center-tos-artroskopija-kolena-1 kiruski-center-tos-artroskopija-kolena-2 kiruski-center-tos-artroskopija-kolena-3

Kaj je artroskopija kolena

Je minimalno invazivni poseg pri katerem koleno pregledamo s pomočjo artroskopske kamere. Omogoča diagnostiko in zdravljenje številnih poškodb in bolezenskih sprememb kolena.

Najpogosteje se za poseg odločimo pri poškodbah:

  • meniskusov,
  • vezi,
  • sklepne ovojnice,
  • hrustančnih površin,
  • motenj patelo – femoralnega sklepa,
  • prostih teles...

kirurski-center-tos-krcne-zile-1 kirurski-center-tos-krcne-zile-2

Kaj so krčne žile

Krčne žile na spodnjih okončinah (varice) so bolezensko razširjene, pogosto tudi zvijugane vene, ki nastanejo kot podledica kronične venske insuficience (povišan tlak razširi stene ven in s tem onemogoča funkcijo zaklopk).


Kako nastanejo

So največkrat posledica kronične venske insuficience, saj se s povečanjem tlaka v venah žilne stene razmaknejo, kar povzroči da se zaklopke ne zapirajo več dobro.

kirurski-center-tos-hallux-valgus-1 kirurski-center-tos-hallux-valgus-2 kirurski-center-tos-hallux-valgus-3

Kaj je Hallux Valgus?

Je deformacija nožnega palca, kjer se palec upogne proti ostalim prstom, prva stopalnica pa »sili navzven«. Valgusna deformacija palca na nogi je ena najpogostejših deformacij stopal (predvsem pri ženskah) v srednjih letih.


Simptomi

Pojavi se bolečina na bazi palca in na blazinici stopala, pride do otekanja, rdečine, bolečine in omejene gibljivosti v sklepu. Nagnjenost k nastanku deformacije je lahko podedovana, stanje pa se poslabša če nosite pretesno obutev. Za preprečevanje je potrebno nositi pravilno in dovolj široko obutev, poleti priporočamo čimveč hoje brez čevljev.

kirurski-center-tos-kila-1 kirurski-center-tos-kila-2 kirurski-center-tos-kila-3

Kila ali hernija je izbočenje trebušnih struktur, ki se zaradi naravne šibkosti mišic trebušnega predela pogosteje pojavi pri moških in fantkih, kot pri ženskah.

Zvišan pritisk v trebušni votlini ob dvigovanju bremen, vztrajnem kašlju ali napenjanju med odvajanjem povzroči razmik oslabelih mišic, skozi katere se izboči kila. Ta lahko vsebuje maščobno tkivo ali del tankega črevesa. Pojavi se kot oteklina v različnih delih trebušne stene, najpogosteje v predelu dimelj ali kot oteklina v predelu modnika. Bolečina ni nujno prisotna. Običajno izgine v ležečem položaju.

kc tos karpalni kanal

Sindrom karpalnega kanala

Imate mravljince ali drevenenje po prstih rok? Vas ponoči ali proti jutru zbujajo in morate roke otresati, tuširati s hladno ali vročo vodo, dvigovati oz. spuščati, da omilite težave? Vam iz rok izpadajo predmeti in imate težave s finimi opravili z rokami?

Kirurski center Tos logo2             

Kirurški center Toš
sprejema nove paciente in naročila

v torek, sredo, četrtek in petek
od 7:30 h do 12:30 h

v ponedeljek od 15:00 h do 19:00

Kirurški center Toš d.o.o.
Osojnikova cesta 9, SI - 2250 Ptuj

Telefon: +386 (0)2 7800 900
Telefax: +386 (0)2 7800 901

email:

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev